Spring til indhold
Loading

Hvad er streaming?

På streamingplatforme som Twitch, YouTube og Kick findes streamere, der viser, at de spiller pengespil. Streamerne filmer sig selv, mens de spiller pengespil.

En pige sidder foran en computerskærm med en mikrofon i forgrunden

Selve det at streame at man spiller pengespil er ikke ulovligt, men det er ikke tilladt at målrette markedsføringen mod børn og unge under 18 år. Det er heller ikke tilladt at reklamere for spiludbydere uden tilladelse i Danmark. Hvis man markedsfører spil i strid med spilleloven, kan man ende med at få en bøde.

”Community hunts”

Flere streamere på platforme som fx Twitch spiller pengespil, hvor de tilbyder deres følgere, at de kan indskyde penge og spille med. Fænomenet kaldes ’Community hunts’, og går ud på, at følgerne overfører penge til streameren, som sætter pengene ind på sin egen spilkonto. Streameren spiller derefter pengespillet, mens følgerne ser med. En eventuel gevinst fordeles til sidst blandt dem, der har indskudt penge.

Når der bliver spillet på denne måde på sider med tilladelse til at udbyde spil i Danmark, er det i strid med spilleloven, fordi man kun må spille på egne vegne. Hvis man alligevel vælger at spille med i et spil via en andens spilkonto, kan det have konsekvenser for spilleren. I værste fald kan en spiludbyder tilbageholde eventuelle gevinster, fordi de opdager, at der er sket et brud på deres regler og vilkår. Der er også skattemæssige regler, der skal overholdes, når man overfører og modtager penge.

Relateret indhold