Spring til indhold
Loading

Om StyrPåSpillet

StyrPåSpillet er Spillemyndighedens officielle vidensplatform om pengespil (gambling), spilproblemer og spilafhængighed (ludomani).

Spillemyndighedens logo på en glasvæg

Undersøgelse af pengespil og pengespilsproblemer, 2021

Flere børn og unge begynder at spille om penge allerede når de er mellem 9 og 14 år, selvom aldersgrænsen for de fleste pengespil er 18 år.

StyrPåSpillet

Hvad laver børn og unge egentlig, når de spiller? Bruger de for meget tid på spillet? Er det trygt? Hvordan kan du som forælder eller nær voksen være med til at starte den gode samtale? Hvem kan hjælpe jer, hvis spillet fylder for meget?

StyrPåSpillet er for alle, der har brug for konkrete redskaber, viden om og hjælp til de problematikker, som man som barn og ung, forældre og fagpersoner kan stå over for, når spillet tager over. For der er ikke kun meget på spil for den enkelte, men også for alle dem, der er tæt på. StyrPåSpillet er en hjælp til at forstå spillets komplekse verden, så vi sammen kan hjælpe børn og unge til at navigere trygt og forebygge, at flere får spilproblemer.

Spillemyndighedens undersøgelse af pengespil og pengespilsproblemer fra 2021 viser, at ca. 490.000 voksne danskere har spilproblemer i større eller mindre grad. Det samme gør sig gældende for ca. 24.500 af de 12–17-årige. Størstedelen af dem, der får problemer med spillet, er drenge og unge mænd.

Læs undersøgelsen

StyrPåSpillet er finansieret af den politiske aftale Nedbringelse af danskernes gæld til det offentlige fra juni 2022.